Om oss

Välkommen till Skorkebo Gård! 


Skorkebo Gård är en familjegård i Västmanland med butik, små marknader och uppfödning av djur så som Höns, Får och Samojedhund under namnet Kennel Blåtassen, som har haft uppfödning sedan 2010. 
Vi erbjuder kurser i bland annat trädgård och hund! Vi har en liten gårdsbutik där vi säljer allt från ägg, honung och annat ätbart till växter och podukter för trädgård och djur.
Välkommen till oss! 

Vilka är vi?

Vi som driver Skorkebo Gård är Benny Wik,  Eliza Kirgios och Satu Bergsten. Eliza har sedan 2010 drivit Kennel Blåtassen med uppfödning av urtypiska Samojedhundar. Detta är nu vårt nästa projekt i visionen om att arbeta med djur och natur ifrån vår egen gård. 

Benny är urbildad yrkesförare med CE , ykb,  adr, adr tank  och han kör tankbil på skift, vilket innebär en del tid för arbete på gården. Han kör också på F-skatt inom samma branch och finns även tillgänglig för maskinkörning och diverse arbeten. Benny har till stor del hand om det fysiska arbetet på gården med gårdens djur, utrymmen, all maskinkörning, underhåll och liknande. Detta ger en stor erfarenhet och bred kompetens inom många olika områden. 

Eliza är utbildad hundkursledare via Hundutbildningsgruppen och har senare inriktat sig vidare på att bli beteendespecialist på hund. Hon har även gått fletalet andra utbildningar och hållt utbildningar, kurser och problemträningar för hundägare sedan 2010. Men det viktigaste arbetet har trots allt legat i den praktiska erfarenheten som hon har haft i både sin egen uppfödning men även kring arbete med vanvårdade omplaceringshundar genom hundhemmet som Eliza drev fram tills 2014. 

Satu är utbuildad trädgådsmästare och har god erfarenhet då hon har arbetat med trädgård och anläggning i ca 20 år.
Satu kommer att hålla kurser inom trädgård och har ansvaret för produktionen av växter till försäljning samt trädgårdskurserna och planering, uppbyggnad och skötsel av gårdens växter samt utemiljö. 

Julius är Elizas son och Satus barnbarn. Hans uppgift är att gå omkring och se till att alla sköter sig. Julius är född i mars 2016 så än så länge har han inte börjar med något mer seriöst jobb på gården! 

Lillebror Gabriel är vår nyaste tvåbenta medlem här på gården! Hans uppgift är att fundera över allt bus som han och storebror kommer att hitta på framöver!