Hundkurser

Kursledaren på hundkurserna är Eliza Kirgios som är utbildad inom hundens beteenden hos Hundutbildningsgruppen och även utbildad Hundinstruktör hos Hundenshus. Vi har valt att specialisera in oss på några få områden, som vi erbjuder kurser i. Fler kurser kommer att finnas framöver. 

För att hitta planerade kurser, gå in på Kalendern.

Öppna träningar

Öppna träningar: 
Vi håller öppna träningar på gården på under sommaren. Varje tillfälle har vi ett tema som vi fokucerar på. Gå in på Facebook eventet "Hundträning på Skorkebo Gård" och se de andra datumen. 

Tider som gäller är 18.00-19.00

Pris: 50 kr/person

Valpkurs

Valpkurs: 
Valpkurs hos oss är en kurs där vi följer upp valparna under en längre tid. Kursen börjar under slutet på sommaren i Augusti (start från ca 4 mån-6mån) och avslutas innan jul. Kursen är under 8 tillfällen + 2 teoripass, 2 enskilda tillfällen ingår i priset. Vi går igenom viktiga delar av valpens utveckling, mycket hemarbete och arbetsuppgifter i ett eget kursblock. 

Pris: 2000 kr/person

Hundägarutbildning

HUND:
Grundkurs i hundkunskap, hundens hisoria, grundläggarnade psykologi, grundläggande fysiologi. På denna kurs får du kunskap om hur hunden fungerar. Kursen är under en dag ca 6 timmar + raster. Fler steg kommer att finnas framöver av denna utbildning. 

Pris: 750 kr/person

Berikning för hund

Berikning för hunden:
Berikning för hund är en kurs för alla som har en hund eller är intresserad av hundar.
Alla hundar har medfödda behov och beteenden som de behöver få uttrycka och tillgång till att utföra. Om hunden får möjlighet till berikning blir hunden lugnare, lyckligare och tryggare i sig själv. På denna kurs får du teoretiskt och praktiskt lära dig vilka beteendebehoven är, hur du ska tillfredställa dem och hur du kan anpassa berikningen efter både ras och individ. Självklart får du prova med din hund! Har du inte hund, kan du gå kursen ändå. Då kan du få låna en av gårdens hundar.

Antal tillfällen: 3 gånger á 2 timmar per gång

Pris: 750 kr/person

Draghund

En endags föreläsning för alla som vill börja träna drag med sin hund. Vi går igenom olika stilar, teoretisk kunskap, visar och känner på utrustning mm. Alla som vill kan få prova att dra med en hund från oss (om väder och halkrisk tillåter). 
Kursen är under 3 timmar. 

Pris: 300 kr/person

Köpa hund

Beskrivning:
Går du i tankar om att köpa en hund? På denna kurs går vi igenom det viktigaste att tänka på innan du köper en hund. Vi pratar om hundens beteenden, behov och berikning i korthet, valp eller omplacering, val av ras, uppfödare, foder och avtal. Vi rekomenderar böcker, ger tips på kurser och annat som är bra att ha med sig!

Pris: 300kr/person